Feestdagen filmpje
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 24 december 2013
- In: Computer’s | De ComputerHoek | Filmpjes
- In: Computer’s | Nieuws | The Cloud
- Geef een reactie
Dat auto’s binnen afzienbare tijd zelf kunnen rijden, remmen en parkeren, zal geen verrassing meer zijn. Maar wellicht nog weinig bekend is dat ze dat gaan doen via de cloud. General Motors werkt al aan een eigen 4G-netwerk daarvoor, zo maakt het autobedrijf zelf bekend op een presentatie in Israel.
De Amerikaanse autobakker heeft een speciale vestiging in Tel Aviv, het Advanced Technical Center. Directeur Gil Golan ontvouwt daar zijn toekomstvisie. “Wat wij voor ogen hebben is een voertuig dat verbonden is met servers die chauffeurs naar hun bestemming helpen én kunnen communiceren met andere auto’s. Ook met de chauffeur, als deze zich níet in de wagen bevindt.”
Net als een smartphone
Volgens Golan hebben General Motors-rijders behoefte aan ‘verbonden wagens’: “Ze willen dat hun auto net zo werkt als een smartphone, met dezelfde ervaring van altijd verbonden zijn.” Hiervoor werkt GM aan een klein prototype smartcar (foto). Niet alleen autofabrikanten doen dat, ook technologiebedrijven als Google, IBM en Nokia.
In smartcars wemelt het van de sensoren en communicatietechnologie, er zijn tegelijk meer dan honderd systemen operationeel. De eerste modellen zullen de komende jaren al op de markt verschijnen.
Afstand houden!
De slimme auto stopt vanzelf bij een rood licht en houdt zich aan de snelheidslimiet. Videocamera’s waarschuwen de chauffeur als hij te dicht op een andere auto rijdt. Sensoren schatten de ideale afstand in en nemen de controle, totdat de chauffeur het stuur weer overneemt om een weg in te slaan of een afrit te nemen.
Via apps kan hij communiceren met medeweggebruikers, en informatie binnenhalen over de verkeerssituatie, diensten of interessante plekken. Dat het voertuig je assisteert bij het achteruit parkeren, spreekt al vanzelf.
De autocloud
Tot zover klinkt het nog niet heel futuristisch. Maar al deze hulptaken worden eigenlijk niet in de auto uitgevoerd. Volgens Golan zullen de ruim honderd systemen buitenboord werken. “In essentie veranderen we onze voertuigen in ‘autoclouds’”, vertelt hij. “De informatieverwerking verlaat de wagen en verhuist waar mogelijk naar de cloud.”
De sleutel hiervoor ligt bij de ontwikkeling van een mobiel 4G LTE-netwerk. Golan: “Met 4G kunnen we de data die sensoren voor elk systeem uploaden verwerken en vrijwel zonder vertraging terugsturen naar het voertuig.”
General Motors bouwt momenteel aan zo’n 4G-netwerk, dat wereldwijd werkt. De komende jaren wordt het uitgerold in de VS, China, Europa en Zuid-Amerika. In de auto bevindt zich ook een opslagsysteem, voor als de wagen buiten bereik van het netwerk zou rijden.
“We verkopen auto’s in 140 landen en willen dit systeem daar overal implementeren”, zegt Golan. “Dat zal natuurlijk niet een-twee-drie gebeuren, en het zal ook niet overal dezelfde vorm hebben. De eigenschappen van de auto hangen af van het niveau van het lokaal beschikbare netwerk.”
Facebook
De verzamelde informatie zal niet alleen gebruikt worden om de chauffeur te gidsen. General Motors wil uiteindelijk doen wat de grote databedrijven doen.
Golan: “Er bevinden zich een heleboel persoonlijke gegevens in de cloud, beheerd door bijvoorbeeld Google, Facebook en Amazon. Bij GM weten we al heel veel over rijgedrag, maar met smartcars krijgen we toegang tot nog meer gegevens. Dit hebben we nog niet benut om persoonlijke diensten aan te bieden, zoals de sociale media dat wel al doen. Maar dat komt eraan”, besluit Golan.
Door Ton Hermans | 18 november 2013
Nieuwe tablets oktober 2013
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 23 oktober 2013
- In: Computer’s | tablet
- Geef een reactie
De tablet is in opkomst!
Microsoft heeft de Surface tablet 2 uitgebracht:
De Surface 2 is de opvolger van de Surface RT.
De tablet, verkrijgbaar in een 32GB- en 64GB-model, draait op Windows RT 8.1 en heeft een nVidia Tegra4 ARM-processor aan boord. Op deze tablet kun je dus geen Windows-programma’s draaien, alleen Windows Store-apps. De Surface 2 is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger: hij is lichter en heeft nu een 1080p-scherm meegekregen. Ook zit er aan de zijkant een usb3.0-poort. Daarnaast zou hij tot viermaal zo snel moeten zijn als de Surface RT.
Wie wél x86-applicaties wil kunnen draaien, kan voor de Surface 2 Progaan. Deze tablet is uiterlijk ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger, de Surface Pro, maar heeft een snellere processor (Core i5-4200U) meegekregen. Ook is het scherm verbeterd en zou de accu bijna de helft langer meegaan dan bij het vorige model. Net als voorheen kun je de Surface 2 Pro gebruiken met een digitizer-pen. Microsoft heeft voor dit model ook een aantal accessoires ontworpen, waaronder een docking station. Dit moet de Surface 2 Pro interessanter maken voor zakelijke klanten.
Prijs:
Surface RT vanaf 440 Euro
Surface Pro vanaf 890 Euro
Surface 2 Microsoft
Nokia komt met een Windows tablet de Lumia 2520:
De 10 inch-tablet van Nokia kan gebruikmaken van 4G-netwerken en is daarmee volgens Nokia op meer plaatsen te gebruiken dan de meeste tablets die momenteel verkrijgbaar zijn.
Het 10 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels is volgens het bedrijf zeer helder en heeft weinig last van weerspiegeling. Dat moet het apparaat ook in direct zonlicht bruikbaar maken.
De Lumia 2520 heeft aan de achterkant een camera van 6,7 megapixels. Volgens Nokia bedraagt de batterijduur van de tablet zo’n 11 uur, en zal opladen zeer snel gaan. Na een uur moet de 8000 mAh batterij voor 80 procent vol zijn.
De tablet draait op Windows RT 8.1, wat betekent dat desktop-apps voor Windows niet te installeren zijn. Office en Outlook worden standaard bij de tablet geleverd. De tablet zal verkrijgbaar zijn in de kleuren hoogglans rood of wit en mat zwart of blauw.
De Lumia 2520 heeft een adviesprijs van 499 dollar.
- nieuwe Nokia tablet okt 2013
en
Apple lanceert nieuwe iPad’s:
Apple heeft dinsdagavond tijdens een speciaal persevenement in de Verenigde Staten de nieuwe iPad aangekondigd, met een nieuwe naam: iPad Air. Meest opvallende vernieuwing is een compacter ontwerp dat we al van de iPad mini kennen. Daarnaast is de iPad Air uitgerust met de snellere A7-chip die Apple in september voor de iPhone 5s introduceerde. Ook de nieuwe iPhone-kleuren zijn doorgetrokken naar de iPad-lijn, die in zilver/wit, spacegrijs zal worden aangeboden. De iPad Air is vanaf 1 november in Nederland en België verkrijgbaar vanaf 479 euro voor de Wi-Fi-variant en 599 euro voor de 3G/LTE-variant.
nieuwe iPad okt 2013
Video uit 1995: ‘wordt dat internet echt zo belangrijk?’ vraagt Sonja Barend. ‘Ja’, zegt Maurice. “Je kunt er zelfs dingen op kopen”.
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 29 september 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | Websites | WiFi
- Geef een reactie
In een uitzending van Sonja Barend in 1995 kreeg Maurice de Hond – een stuk jonger nog – de gelegenheid om uit te leggen hoe het verder zou gaan met dat internet waarover je zoveel hoorde. Maurice legde enthousiast uit dat we ijskasten zouden gaan kopen via dat internet, en boeken. Sonja houdt haar twijfels.
Eye Opener – iPhone 5S
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 25 september 2013
- In: Filmpjes | Smartphone | Smartphone
- Geef een reactie
Maakt het Apple het weer waar met de nieuwe iPhone 5S ? Het lijkt er wel op…..
Eerste recensies nieuwe iPhones: ‘Beste smartphone op de markt’
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 18 september 2013
De nieuwe iPhones en softwareupdate van Apple zijn deze week(Nederland vrijdagavond vanaf 19.00 uur) te verkrijgen, en dus verschijnen de eerste besprekingen van de telefoons en de nieuwe versie van Apples besturingsysteem. Die zijn vrijwel unaniem lovend.
Hoe kan ik nu al op de update voorbereiden?
Voordat iOS 7 beschikbaar wordt gesteld kun je in ieder geval twee dingen doen om je voor te bereiden:
- Update je iPhone, iPad of iPod touch naar iOS 6.1.3 (alle nog ondersteunde iDevices, uitgezonderd de iPhone 5) of iOS 6.1.4 (iPhone 5), de nieuwste iOS-versie die op het moment beschikbaar is.
- Maak een backup via iCloud en/of iTunes. Hierdoor is het makkelijker om later je iDevice te herstellen, mocht er iets misgaan.
Hoogstwaarschijnlijk zal Apple vandaag ook iTunes 11.1 beschikbaar stellen; een nieuwe iTunes-versie met daarin ondersteuning voor iOS 7. Het wordt aangeraden om deze nieuwe iTunes-versie eerst te installeren als je van plan bent om iOS 7 via iTunes te installeren.
Women in Computing Gallery opens
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 11 september 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | Uncategorized
- Geef een reactie
Women in Computing Gallery opens
A new Women in Computing Gallery, sponsored by Google UK, has been opened at The National Museum of Computing on Bletchley Park by technology entrepreneur Dame Stephanie Shirley. The Gallery highlights the pioneering role that women have played in the development of computing and has been designed to inspire many more girls to take up computing as a career.
The opening of the new gallery formed part of a Google-inspired Heroines of Computing event at Bletchley Park involving both the Bletchley Park Trust and The National Museum of Computing.
The idea for the gallery was sparked when the Museum discovered that only 10% of students coming from schools and colleges on its acclaimed Learning Programme were female. Together with Google the idea for the new TNMOC gallery took shape.
Using the latest in interactive digital signage display technology, the gallery presents a multimedia tribute to female pioneers of computing. Six large touch screens offer intuitive interactive access to videos, photographs, graphics and text telling many of the little-known stories of women in computing. Artefacts in the Gallery include a beautiful reproduction of a scrapbook of Dame Stephanie Shirley’s career at F International, the hugely successful company she founded.
Dame Stephanie Shirley in opening the gallery said: “Girls must take advantage of the revival of computing in schools and recognise and grab the opportunities that our wonderful sector offers. Britain’s economy demands that women are not just consumers, but rather creators of new technologies and applications. This new Women in Computing gallery at TNMOC will promote positive role models for women and so encourage girls and women in critical thinking and engineering. It shows the heroines of computing as historic facts to inspire the upcoming generation.” (See video of Dame Stephanie Shirley’s opening speech below.)
Peter Barron, Head of External Relations at Google said: “We are delighted to have hosted the Heroines of Computing event at Bletchley Park and to have sponsored this exciting new gallery at TNMOC. As a company we’re committed to encouraging more young people to explore the opportunities in computing. One of the challenges faced by girls in particular is a perceived lack of role models — a problem we hope this gallery can help redress.”
Chris Monk, Learning Co-ordinator at TNMOC, explained how the women in computing theme will be developed at TNMOC: “With the support of Google we have created this highly dynamic gallery which by a few keystrokes can be updated with information and videos as they become available. At Saturday’s event, for example, we collected more of the history from the pioneers themselves and already several new videos are now being edited for display. Women’s part in the history of computing will not be confined to this new Gallery — as the Museum grows their stories will be embedded throughout the museum. We encourage anyone with information relevant to the history of women in computing to contact us at womenincomputing@tnmoc.org.”
The gallery’s digital signage technology, DSB developed by heinekingmedia, is highly intuitive with an interface familiar to anyone who uses tablet computers. Content, hosted in the cloud, can be supplied in a very wide range of common computer file types and very attractively presented by web-based screen design software.
Besides Dame Stephanie Shirley’s scrapbook, other artefacts on display include comptometers, sophisticated pre-computing calculators operated mainly by women, and memorabilia such as the first Assembly language programming book, written by Kathleen Booth, a trailblazing academic, and a personally-engraved handpunch machine of a Miss IP Williams who worked on the celebrated Powers-Samas tabulating machines.
Guests at the Heroines in Computing event included many of the women who have made outstanding contributions to the development of computing were present including Sophie Wilson, co-designer of the BBC Micro and the ARM chip, Joyce Wheeler, one of the first academics to use a computer (EDSAC) for research, Mary Coombs the first female commercial programmer (using LEO), and Margaret Bullen who worked on the wiring on the original Colossus computers.
Surface RT van Microsoft
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 22 augustus 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
surface-microsoft
Nu vanaf 330 Euro te koop
Veel verschil met de iPad van Apple?
Een Surface RT is meer dan een tablet alleen. Er is met de Surface RT meer mogelijk dan met bijvoorbeeld een iPad…….o.a. Office 2013voor thuisgebruik!
Flash filmpjes worden keurig afgespeeld….
Even een USB stick aansluiten of een Micro SD kaartje uit je camera inpluggen, geen probleem. Zelfs een extern scherm aansluiten is mogelijk doormiddel van de Micro-HDMI aansluiting. Bluetooth 4.0 zorgen voor kabelvrije verbindingen met draadloze muizen en headsets en 2 HD camera’s. Verder ingebouwde standaard om de tablet neer te zetten. Ook extra schijfruimte middels een microSD kaart tot 64 Gb is mogelijk.
Foto’s…Met de Surface RT kunnen foto’s direct van de camera op de tablet opgeslagen worden. De camera plug je in met de USB kabel en wordt herkent door de Surface RT. Ook meerdere Microsoft accounts zijn toe te voegen aan de Surface zodat ook een 2e gebruiker op de tablet kan inloggen en haar/zijn gegevens met haar account gesynct worden.
De update naar Windows 8.1
oktober 2013
Windows 8.1 heeft een aantal nuttige verbeteringen gekregen die in de praktijk behoorlijk handig zijn op de Surface RT. In 8.1 krijg je Outlook RT tot je beschikking.
Filmpje
‘Typen’ vroeger en nu op de PC
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 29 juni 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
Een vrouw pakt haar werkzaamheden weer op na 20 jaar.
Zij is er even tussenuit geweest i.v.m. het grootbrengen van haar kinderen.
De video duurt slechts 4 seconden dus let goed op.
Als je jonger bent dan veertig jaar, begrijp je mogelijk de essentie niet.
4G, wat moet je ermee?
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 18 juni 2013
- In: Filmpjes | ICT | Smartphone
- Geef een reactie
PC tip: Je iPad toch opladen via USB
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 31 mei 2013
batterij vol
Het is natuurlijk fantastisch dat die iPad van Apple steeds geavanceerder wordt, maar dat je dat moet bekopen met het feit dat je usb-poort niet sterk genoeg meer is om de tablet op te laden, is natuurlijk een beetje wrang. Gelukkig is dat een probleem dat op de pc eindelijk eenvoudig te verhelpen is, met Asus Ai Charger.
Oplaadproblemen
Het is de frustratie van menig iPad-bezitter. Zodra je de iPad aansluit op je pc, staat er duidelijk in beeld dat de tablet niet wordt opgeladen. In werkelijkheid is dat niet waar, de iPad wordt wel degelijk opgeladen via usb, zij het een stuk minder effectief (een paar procent per uur). Daar kun je natuurlijk niet op wachten, hetgeen de reden is dat de meeste mensen het opladen via usb maar hebben opgegeven. Dankzij slimme pc-software van Asus is dat gelukkig niet meer nodig.
Meer stroom
Het geheim achter de software, is dat de werking van de usb-poorten wordt aangepast, waardoor er meer stroom door de poorten wordt gestuurd, 1,2A om precies te zijn. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de gratis pc-software te downloaden (niet voor Mac) viahttp://event.asus.com/mb/2010/ai_charger/ en je iPad aan je computer te koppelen.
Het verschil is direct merkbaar, want je zult zien dat je nu wel de melding krijgt dat je iPad wordt opgeladen. De truc werkt overigens niet alleen op de iPad, ook de iPhone laadt aanzienlijk sneller op. Doe je er normaliter via usb zo’n 3,5 uur over om je iPhone 5 volledig op te laden, met de software van Asus mag je daar 1,5 uur vanaf halen, en dat is bijna net zo snel als wanneer je de iPhone oplaadt via het stopcontact.
Neelie Kroes op haar 70e de Alexander Klopping van Europa
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 30 mei 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | Politiek
- Geef een reactie
Neelie Kroes over startups – 28-5-2013 bij De Wereld Draait Door
Eurocommissaris Neelie Kroes wil het makkelijker maken om in Europadigitale ondernemingen op te zetten, en om deze uit te laten groeien tot een groot bedrijf.
Nu wordt er nog te veel ingezet op de ‘oude’ economie in Nederland terwijl de toekomst ligt bij onderwijs en innovatie
Werken in de digitale wereld
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 17 mei 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
Steeds meer bedrijven staan voor de uitdaging om aan de slag te gaan met Het Nieuwe Werken.
Plaats en tijd onafhankelijk bij de bedrijfsgegevens kunnen vraagt om slimme technologie.
IT managers staan voor de uitdaging om met een zo kwalitatief mogelijke oplossing te komen voor het bedrijf.
Maar ook beheersbaarheid en veiligheid zijn aspecten waar IT managers rekening mee houden.
Ontdek in dit filmpje met welke uitdaging IT managers te maken hebben als het gaat over Het Nieuwe Werken en werken in de cloud.
Handig? Asus transformer
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 13 mei 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Asus
Deze unieke combinatie van Asus biedt eindeloze mogelijkheden: een desktop-pc met Windows 8 en een enorme Android-tablet ineen.
De ASUS Transformer AiO heeft een snelle Intel® Core™ i7-processor en een krachtige grafische kaart, zo biedt de ASUS Transformer AiO genoeg desktop pc-prestaties voor zelfs de meest veeleisende toepassingen.
Met de ASUS Transformer AiO hoef je geen krachtige desktopprestaties op te offeren omwille van de draagbaarheid. De ASUS Transformer AiO maakt het eenvoudig en gemakkelijk om je dierbare momenten te delen met familie en vrienden. Ontkoppel de 18,4-inch tablet en de 10-punts multi-touch brengt soepele en precieze bediening van Windows 8 en Android 4.1 binnen handbereik.
Met zijn unieke vormfactor creëert de ASUS Transformer AiO nieuwe mogelijkheden. Zowel PC Station als tablet kunnen onafhankelijk van elkaar opereren; tegelijk en op verschillende plaatsen: Eén ASUS Transformer AiO, eindeloze Mogelijkheden.
Zie hier het filmpje waarin de diverse mogelijkheden…..desktop pc, Windows tablet, Android tablet…..getoond worden:
Alexander Klöpping doceert in DWDD University, 3 afleveringen over Silicon Valley de ICT
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 28 april 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
Alexander Klopping
Het gaat snel in de wereld van computers……een mooi ‘college’op de manier waarop Robert Dijkgraaf dit ook heeft gedaan bij de DWDD, veel voorbeelden die het snel duidelijk maken
Alexander vertelt over de geschiedenisen toekomst van Silicon Valley. Apple, Google, Facebook, Twitter, YouTube: grote bedrijven die ons leven de laatste twintig jaar zijn gaan beheersen, deden hun grootse uitvindingen allemaal binnen een straal van een tiental vierkante kilometers, in Silicon Valley.
In de eerste aflevering vertelt Alexander over de ontstaansgeschiedenis van Silicon Valley. Hij bezoekt historische plekken in het gebied zoals de prestigieuze Stanford University, de HP Garage (ook wel de kraamkamer van Silicon Valley genoemd) en de legendarische Homebrew Computer Club, waar beroemde Apple-pioniers als Steve Wozniak en Steve Jobs in de jaren ’70 en ’80 als hobbyisten ideeën uitwisselden. Alexander spreekt ook de oude hoogleraar van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, die hen stimuleerde het idee van een mogelijke zoekmachine voor het internet verder uit te werken.
Zie hier de uitzending, zeker het bekijken waard!
RTL Nieuws 7-4-2013: Steve Jobsschool en tablets – O4NT
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 11 april 2013
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Maurice de Hond
Minstens tien Steve JobsScholen in augustus van start
Ook gehoord op RTL? Is jouw computer besmet door een botnet?
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 18 februari 2013
Check hier of jouw computer is besmet
Hier de hyperlink naar de website waar de programma’s te downloaden zijn:
Welke smartphone moet ik kiezen?
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 14 januari 2013
- In: ICT | Smartphone
- Geef een reactie
De telekoopwijzer laat zien wat de beste smartphones zijn in verschillende categorieën, zowel in beeld als in tekstuele vorm.
In de categorieën low-end, midrange, high-end en tablet geven we in deze video de drie beste deals wat ons betreft. Daarnaast zullen we vertellen welke smartphone we per platform de beste vinden en welke smartphone per platform de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Ook blikken we even vooruit op de toekomst met de pre-ordercategorie, waarin we laten zien welke drie nog niet beschikbare toestellen het interessantste zijn.
De geschreven versie van de koopwijzer kun je hier vinden.
Voor video klik hier
Voorbeeld van een mooie nederlandse E-book winkel online
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 17 december 2012
- In: E-reader – E-book | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Europa’s toonaangevende E-book winkel deze is in het nederlands …..
Het filmpje is in het engels maar is wel heel duidelijk! Zie hier hoe het downloaden van een boek in de praktijk moet.
Windows 8 startscherm
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 29 november 2012
- In: Computer’s | ICT
- Geef een reactie
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | WiFi
- Geef een reactie
Vooral het lezen van de krant(aan het einde) is heel speciaal:)
Advance Future Technology, Must See
you can see lot of technogy like screen touch, Touch paper etc…
it is fantastic clip of future Technology… Must Watch it.
Nieuw: de combinatie Smartphone & Tablet = Padfone
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 15 oktober 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | Laptop/Netbook | Smartphone | tablet
- Geef een reactie
Exclusive First Look at the Asus Padfone 2 and Touchscreen Ultrabooks
Wil je weten hoe Windows Phone 8 eruit gaat zien?
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 30 september 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | Smartphone
- Geef een reactie
Er is een 10 minuten video verschenen over Windows Phone 8
In de video wordt via een simulator een ‘walkthrough’ gegeven van Windows Phone 8. Zij laten de belangrijkste punten voorbij komen.
Nog niet zo lang geleden tonen Microsoft Windows Phone 8 en liet hierbij allerlei nieuwe opties zien ten op zichte van Windows Phone 7. Maar misschien weet jij ook niet wat je daar mee kon. Nou in beide gevallen is het best handig om even naar de onderstaande video te kijken als je geintresseerd bent. Of gewoon nieuwsgierig naar Windows Phone 8.
De kleine 7 inch tablet van Google is een dezer dagen in Nederland verkrijgbaar.
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 10 september 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
boeken digitaal
eReaders.nl test het lezen van pdf’s in GoodReader for iPad. Inclusief vergelijking met een eInk reader.
Ook fietsers kunnen nu navigeren met Google Maps. Hoe gaat dat in de praktijk? Vooral in de bebouwde kom gaat het helemaal mis. En midden in je reis moet je opeens ‘vertrekken.’
Toen ik vernam dat Google Maps nu ook fietsers de weg kan wijzen over ons fantastische fietspadennetwerk, plande ik onmiddellijk een tochtje naar een naburig dorp. Dit dorp is vanuit mijn woonplaats per auto alleen over de snelweg te bereiken. Op de fiets is de route veel korter, als je een van de fietsersbruggetjes over de rivier weet te vinden.
‘Vertrek in noordelijke richting,’ klonk het kort na het invoeren van de bestemming. Daar moest ik over nadenken, want op de fiets denk ik niet volgens het kompas. Maar Google had gelijk en opgewekt peddelde ik weg. ‘Vertrek in westelijke richting,’ klonk het opeens in mijn koptelefoon (mijn mobiel zat in mijn zak omdat je op de fiets toch niets op het scherm ziet).
Tussen de routeaanwijzingen door bleef Google mij vijfhonderd meter lang manen om te vertrekken, in steeds andere richtingen. Veel later, op een lang recht stuk, begon het opnieuw: ‘Vertrek in zuidoostelijke richting.’ Het was bepaald niet het enige manco in wat een geweldig product zou kunnen zijn, als het werkte.
In het buitengebied ging het nog wel, waar de omgeving simpel is, met schaarse kruisingen. Binnen de bebouwde kom was het een ramp. De ene keer kreeg ik te vroeg het commando om af te slaan. Dat is niet erg als er maar één mogelijkheid is. Maar als er diverse steegjes toegankelijk zijn voor fietsers, is niet meer duidelijk welke je moet hebben. Andere keren werd ik pas op het laatste moment gewaarschuwd en vroeg ik me af: nú, of toch nog heel even rechtuit?
Reed ik verkeerd, wat hierdoor in het dorp van bestemming vele malen gebeurde, dan klonk na een paar seconden alwéér: ‘Vertrek in xyz richting.’ Maar hoe weet je de windrichting in een onbekend dorp? Te langen leste kreeg ik door dat de meest kansrijke interpretatie hiervan was: ‘Keer om.’ Waarom zegt Google dát dan niet? Het moet een raar gezicht zijn geweest, die fietser die nu eens hysterisch lachend, dan weer vloekend met een koptelefoon op door het dorp zwierf.
Hilarisch was de plek waar ik door Google Maps werd gedumpt. Ik had niet de moeite genomen een adres in te voeren, ik had het gelaten bij de naam van het dorp. Ik verwachtte te worden gebracht naar het station, het dorpsplein, de kerk of iets dergelijks. In plaats daarvan belandde ik midden in een nieuwbouwwijk op een woonerf, waar ik meer achterkanten van woningen zag dan voorkanten. ‘Bestemming bereikt.’
Er was meer aperte onzin, zoals het aankondigen van een flauwe bocht naar rechts op een kaarsrechte weg waar ik nota bene moest oversteken naar de linkerkant om het fietspad te vervolgen. Waar Google Maps verder grote behoefte aan heeft is voorkoming van misverstanden. Voorbeeld: het pad splitst, er komt géén aanwijzing. Dan moet je je als mens afvragen welk van de twee takken een computer als ‘rechtdoor’ zou opvatten, bijvoorbeeld omdat de naam hetzelfde blijft. Beter zou zijn: ‘Houd rechts aan bij de splitsing,’ of zoiets. ‘Sla rechtsaf na de brug’ voorkomt dat je vóór de brug een voetpad neemt.
Op de fiets heb je een lagere snelheid dan in de auto. Details op een kleinere schaal zijn belangrijk. Tegelijkertijd is de onnauwkeurigheid van gps relatief groter: het kost meer tijd voordat het gps-systeem zeker weet dat je je hebt verplaatst. Google Maps voor fietsers heeft, behalve aan eliminatie van dommigheden, behoefte aan meer nauwkeurigheid in de plaatsbepaling.
Door Herbert Blankesteijn
03 SEPTEMBER 2012 09:14 | BNR.NL
Google Fiber
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 27 juli 2012
- In: Computer’s | ICT | WiFi
- Geef een reactie
Google Fiber: de TV-doorbraak voor Google?
“The next chapter op the internet”
In onderstaande aankondigingsvideo laten de jongens en meisjes van Google zien wat Fiber allemaal kan betekenen. Hiermee gaan ze de strijd aan met Apple voor een plaats in de huiskamers. Want naast het supersnelle internet van 1 Gbps gooien ze meer Google-producten in de strijd. Hun tablet als afstandsbediening. Hun externe harde schijf als opslag voor video en foto. Hun TV-box als kabelaar. En Drive om TV op al je andere Google-players te streamen.
Hopelijk gooit Google hiermee een steen in de vijver waardoor de media-integratie écht een vlucht neemt. Voorlopig alleen voorbehouden aan Dorothy, Toto en alle andere inwoners van Kansas. Je zou bijna gaan verhuizen.
Google Fiber starts with Internet speeds 100 times faster than what most Americans have today. In this video, we see the evolution of the Internet represented in three different stages. It started with Dial-Up, grew with Broadband — and with Google Fiber, the possibilities are endless.
Gepubliceerd op 26 jul 2012 door googlefiberofficial
The next chapter of the Internet starts here.
Google Fiber starts with Internet speeds 100 times faster than what most Americans have today. In this video, we see the evolution of the Internet represented in three different stages. It started with Dial-Up, grew with Broadband — and with Google Fiber, the possibilities are endless. Pre-register now at http://www.google.com/fiber
About the Video:
The cars and model installation were built by hand, and filmed at Agua Dolce airport in Santa Clarita, CA. The installation now resides in the Fiber Space in Kansas City. For more info about the Fiber Space, please visithttp://google.com/fiber/fiberspace
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
IKEA gebruikt augmented reality om het bladeren door de nieuwe catalogus een rijkere ervaring te geven. In september komen ruim twee honderd miljoen gidsen uit met de collectie van 2013.
Ook Nederlandse klanten van IKEA kunnen vanaf september hun mobieltje pakken voor meer interactie met de IKEA-catalogus. Een speciaal telefonicoon op de pagina’s informeert de lezer dat er digitale achtergrondinformatie beschikbaar is.
De app werkt, na download en instalatie, vrij eenvoudig. Kijkend naar de pagina door het telefoonscherm kan de lezer doorklikken naar een website met productspecificaties. “Maar je kunt ook door een kamer gaan en die op je scherm inrichten met verschillende stijlen”.
Meer info:
‘Omschakelen naar nieuwe Windows zal tien jaar duren’
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 26 juni 2012
AMSTERDAM – Het gaat nog jaren duren voordat iedereen gebruikmaakt van de nieuwe soort applicaties in Windows 8. De huidige Win32-applicaties voor Windows zullen de komende 10 jaar nog massaal gebruikt worden.
Dat stellen diverse onderzoekers van Gartner.
Zij omschrijven Windows 8 als niet alleen een update van het besturingssysteem, maar noemen het een technologische verschuiving.“Zulke veranderingen zien we niet vaak. Windows heeft er tot nu toe slechts één gehad toen overgestapt werd van DOS naar Windows NT“, aldus de onderzoekers.
Dat gebeurde in 1993. Het duurde vervolgens acht jaar voor de nieuwe techniek volledig omarmd was, bij de introductie van Windows XP in 2001. Gartner verwacht dat het bij Windows 8 net zo lang zal duren.
Windows 8
De nieuwe versie van Windows komt in de herfst uit en krijgt een heel nieuw uiterlijk met de naam Metro. De software is gericht op tablets met touchscreens. Microsoft zal via een applicatiewinkel apps gaan aanbieden voor Windows 8.
Deze apps zijn vergelijkbaar met de programma’s zoals die nu bekend zijn in Windows 7. De techniek is echter heel anders.
“De meeste gebruikers zullen de komende tien jaar echter blijven vertrouwen op Win32-applicaties”, stellen de onderzoekers. “Voor bedrijven kost het vele jaren om applicaties om te zetten naar het nieuwe model.”
Wisselen
Het is in Windows 8 mogelijk om te wisselen tussen de nieuwe Metro-interface en de vertrouwde omgeving vergelijkbaar met Windows 7.
Volgens Gartner zullen zakelijke gebruikers die Windows 8 tussen 2012 en 2015 aanschaffen de meeste tijd besteden in de desktopomgeving met Win32-applicaties.
In 2020 moet deze tijdsbesteding gedaald tot 10 procent van het totaal.
Steve Jobs biografie
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 25 juni 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
Book-Steve-Jobs-By-Walter-Isaacson
Biografie van Steve Jobs door Walter Isaacson,onlangs uitgegeven en heel mooi en interessant om te lezen.
Hierbij filmpjes die te bekijken zijn per hoofdstuk van deze biografie:http://www.stevejobsarchive.net/
The goal of this website is to get all the best Steve Jobs videos in one place, and let you watch them as you read the famous bio by Walter Isaacson.
The idea for Steve Jobs Archive came pretty naturally. As I was reading Steve Jobs’s biography, I kept switching between YouTube and the book because so many of the historic moments described by Walter Isaacson are out there on video. The Macintosh launch. The iPhone presentation. The bouncing Pepsi caps demo made by Andy Hertzfeld in 1982. As I kept digging, I discovered more and more Steve Jobs stuff, some of which isn’t even mentioned in the book.
Most of the videos on Steve Jobs Archive are documentary. I tried to stay away from dramatizations (although I couldn’t resist including the “Are you a virgin?” one) and second-hand interviews and narrations. In the end, I think I’ve come up with quality material that will be fun to watch even if you’ve never read the bio. And if you have ideas for more videos to include, just drop me a line at abcmarketing [at] gmail.com.
Art Matsak
Volgend jaar kunt u de muis opbergen
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 25 juni 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
Leap represents an entirely new way to interact with your computers. It’s more accurate than a mouse, as reliable as a keyboard and more sensitive than a touchscreen. For the first time, you can control a computer in three dimensions with your natural hand and finger movements.
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | Laptop/Netbook
- Geef een reactie
microsoft-surface-tablet
Tijdens een op het laatste moment aangekondigde presentatie heeftMicrosoft een tablet/computer met de naam Surface gepresenteerd aan de aanwezige media.
Microsoft Surface is dun (9.33 millimeter), licht, heeft een 10.6 inch scherm en zowel een Micro SD als USB poort. Het mooie is dat de ‘cover’ tevens een toetsenbord bevat. De Surface tablet werd aangekondigd als het Windows-alternatief voor de Apple iPad.
Consumenten: Surface RT
Voor consumenten is er de Surface RT, een tablet met een magnesium behuizing met de naam VaporMg. Deze tablet is 9,3 mm dik en weegt 676 gram. Afgeronde hoeken zorgen ervoor dat de Surface RT makkelijk in de hand ligt. Er zit een 10,6-inch breedbeeld HD-scherm in met Gorilla Glass. De schermresolutie werd niet genoemd.
Qua prijs zal deze NVIDIA ARM-gebaseerde tablet kunnen concurreren met andere ARM-tablets, vertelde Microsoft. De Surface RT is voorzien van Window 8 RT en de Metro-interface. Bijzonder is de ingebouwde kickstand, zodat je de Surface RT gemakkelijk als digitaal fotolijstje kunt gebruiken. Deze uitklapbare plaat aan de achterkant is superdun. Een ingebouwde camera, twee microfoons en een HDMI-poort zijn ook aanwezig.
Bij de Surface RT krijg je een magnetische cover, met multi-touch toetsenbord en trackpad. Volgens Microsoft kun je hierop tweemaal zo snel tikken als op een schermtoetsenbordje. De hoes is nog geen 3 mm dik. Met de meegeleverde Microsoft Office Home & Student 2013 RT kun je meteen gaan tikken. Er komen twee capaciteiten: 32 en 64 GB. Ook is de Surface RT Voorzien van twee MIMO Wi-Fi-antennes. MIMO staat voor multiple-in multiple-out en zorgt voor betere Wi-Fi-dekking.
Zakelijk: Surface Pro
Voor de zakelijke markt gaat Microsoft de Surface Pro uitbrengen, met Intel’s nieuwste Ivy Bridge Core i5-processor. Deze tablet is voorzien van 10,6-inch Full HD touchscreen en is bedoeld om te worden gebruikt met een stylus, al is dat niet verplicht. Digital ink zorgt ervoor dat je met de pen notities kunt maken of correcties in een document kunt aanbrengen. Volgens Microsoft is deze tablet evenwaardig aan een desktop. De Surface Pro is voorzien van USB 3.0 met USB Super Speed en een Mini DisplayPort. Voor de koeling is speciale beluchting aangebracht. Deze tablet is wel iets dikker (14 millimeter) en is zwaarder van gewicht (903 gram). Beide tablets hebben een geheugenkaartslot voor microSD-kaartjes en bij beide modellen kun je een Surface Type-cover kopen, met fysieke toetsen in plaats van aanraakgevoelige zones.
De Surface Pro is voorzien van Windows 8 Pro en leverbaar in een capaciteit van 64GB en 128GB. De prijs zal vergelijkbaar zijn met ultrabooks die al op de markt zijn. Microsoft maakte niets bekend over batterijduur, werkgeheugen of kloksnelheid van de processoren. Maar misschien wel het grootste gemis, is dat er niets werd gezegd over de beschikbaarheid en de prijs. Terwijl Apple presentaties graag eindigt met ‘Available today’ met prijs levensgroot op een scherm, is het bij Microsoft gissen in hoeverre de Surface een concurrent van de iPad gaat worden. Wel werd er gezet dat de Surface RT ongeveer gelijktijdig met Windows 8 op de markt komt. De Surface Pro volgt drie maanden later. Beide tablets zullen via retailwinkels en online winkels verkocht worden.
Een “App” van De ComputerHoek
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 4 juni 2012
- In: Computer’s | De ComputerHoek | Laptop/Netbook | Smartphone | Social Media | tablet | Websites
- Geef een reactie
Een nieuwe App!
Via de QR code is deze app voor uw smartphone, maar ook voor uw iPad, te downloaden en daarna te installeren.
Te zien zijn:
- de laatste berichten
- de Twitter feeds
- tevens mogelijkheid om via email snel contact op te nemen.
(Android en Apple is getest en werkt)
App De ComputerHoek
De nieuwste iPad nr3
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 27 mei 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Zie hier een filmpje:
- In: Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Handig als je een ‘foto’ wilt maken van je scherm op de iPad.
Interactieve studieboeken
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 18 februari 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Een mooi voorbeeld hoe de wereld van studieboeken eruit kan zien, komt van Inkling. Inkling heeft een app ontwikkeld waarmee je hun interactieve studieboeken kunt benaderen.
Poll besturingssystemen
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 23 januari 2012
- In: Computer’s | ICT | WiFi
- Geef een reactie
Eindelijk. Glasvezel
Wat heb je eraan? Waarom is het belangrijk dat het er komt? Start het filmpje en Humberto vertelt er alles over.
dhr. Strubbe deel 2: de iPad
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 21 januari 2012
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
Meneer Strubbe is een van de oudste iPad gebruikers van Nederland. Nu de iPad 2 er is, zijn we heel erg benieuwd wat meneer Strubbe daar van vindt.
- In: Computer’s | Filmpjes | ICT
- Geef een reactie
Meneer Strubbe is 86 jaar oud en stokdoof. Zijn MS-DOS computer uit 1996 is hem nog erg dierbaar. Nooit storingen en nooit een virus.
Hier een filmpje over de Samsung Omnia W telefoon met Windows Mango besturingssysteem.
Getest in januari 2011 vor Micosoft MKB Nederland.
Apple: nieuwe tablet iPad 2
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 17 januari 2012
- In: Filmpjes | ICT | tablet
- Geef een reactie
De Asus Eee Pad Transformer Prime
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 17 januari 2012
- In: ICT | Laptop/Netbook | tablet
- Geef een reactie
De Asus Eee Pad Transformer Prime is een van de nieuwste Android-tablet die momenteel te koop is. Hij is snel, beschikt over een duurzame aluminiumbehuizing en een prachtig scherm met een ongekende lichtopbrengst. Daar komt dan ook nog eens het mooi aansluitende toetsenborddock bij wat een erg slimme vondst blijft.
Voor deze Transformer…..kijk eens hier:
Bijzonder mooi! (klik op de link en speel het filmpje af, iets naar onderen scrollen)
Tablet of Smartphone..hoe groot ?
Posted by: Alda van Zijl-Hoek on: 17 januari 2012
- In: Filmpjes | ICT | Smartphone | tablet
- Geef een reactie